5/10/10

El TC la segueix espifiant!

Els magistrats del Tribunal Constitucional ha admès que es van equivocar en certs aspectes de la sentència de l'Estatut i ara s'han vist obligats a redactar una nota modificadora del text que es va fer públic el passat 28 de juny.

Si en el text original el TC, presidit per María Emilia Casas, constava que Catalunya perdia els “drets històrics”; ara s'ha modificat aquest article i els torna a tenir. Concretament el text que el Constitucional ha fet arribar al Congrés dels Diputats amb les rectificacions corresponents i incorpora de nou el concepte dels “drets històrics del poble català”.

Els magistrats assenyalen que on en la sentència del juny hi deia “El autogobierno de Cataluña se fundamenta en la Constitución así como en los derechos del pueblo catalán”; ha de dir: “El autogobierno de Cataluña se fundamenta en la Constitución así como en los derechos historicos del pueblo catalán”.

A més a més d'aquesta rectificació, el document recollit en el Boletín Oficial del Estado s'hi recullen altres 4 modificacions corresponents a “errors materials”.