15/4/09

Presentació del llibre: Xesco Boix, història de la nostra història

A principis d’abril surt a la venda el llibre “Xesco Boix, història de la nostra història” escrit per Lluís Mª Panyella i Maria Josep Hernández, membres del grup d’animació La Bicicleta i publicat per Publicacions de l’Abadia de Montserrat. Avui es presenta a les 19h al Col·legi de Periodistes.

El llibre és un homenatge a Xesco Boix (1946-1984), introductor del folk song i pioner de l'animació per la mainada a Catalunya, en el 25è aniversari de la seva mort. Un apropament fidel i rigorós a la seva persona i obra, a través de testimonis propers dels seu entorn, així com de persones que van compartir amb ell moments i fets històrics.
Els entrevistats parlen de Xesco Boix i també del context social, polític i cultural que van viure a les acaballes de la dictadura, durant la transició i als inicis de la democràcia. Entre ells hi ha:

Jaume Arnella, Raimon, Pete Seeger, Jordi Roura (Ara va de Bo), Núria Ventura, Eduard Estivill, Montse Domènech, Els Cinc Dits d'una mà (Àngel Daban, Noè Rivas, Toni Giménez i Lluís M. Panyella), Tortell Poltrona, Pilarin Bayés, Fina Rifà, el president Jordi Pujol, Marina Rossell, Miquel Pujadó, Mn. Miquel Raventós, Joan Vilamala (Esquirols), l’historiador Josep Maria Solé i Sabaté, el folklorista castellà Joaquin Díaz...

A més, el llibre inclou un CD inèdit d’en Xesco, una carta sonora amb cançons i reflexions.

Per més informació: http://www.labicicleta.cat/xescoboixllibre2.htm